Blijvende installatie op mini-PC

Ok, jij hebt dus een spiksplinternieuwe mini-PC met een snelle harde schijf en voldoende werkgeheugen? En jij wil Lakka installeren om een topmachine te bouwen om retrogames te spelen? Goede keuze!

Uit de vorige stappen heb je reeds geleerd hoe je een USB-stick klaarstoomt. Nu is ook het moment aangebroken om deze stick te gebruiken om het Lakka besturingssysteem op onze mini-PC te installeren.

Zorg ervoor dat je controller, je muis, je toetsenbord en je scherm zijn aangesloten op je nieuwe PC. Plug de USB-stick met Lakka erop in een vrije USB-poort en start de computer op. Druk herhaaldelijk op de toets om het bootmenu op te roepen. Bij de meeste computers is dit de toets F8 of F12. Als het niet lukt, kijk dan eens op de site van de fabrikant van je mini-PC.

Zodra het bootmenu tevoorschijn komt, kies je de USB-stick om vanaf op te starten.

In ons geval kiezen we dus voor Run Installer.

lakka-run-installer

Lakka gaat aan de slag en verwelkomt ons met een menu. De logische keuze is hier dus Quick Install OpenELEC.tv. OpenELEC is immers het besturingssysteem waarop Lakka is gebaseerd.

lakkainstall-001

Kies OK en druk op Enter.

In het volgende menu moeten we de correcte hard disk selecteren waarop onze installatie moet komen. als je een mini-PC gebruikt heb je wellicht niet veel keuze; een mini-PC heeft meestal maar 1 disk.

lakkainstall-002

Druk opnieuw op OK en Enter.

De installatie zal nu beginnen. Je zult merken dat dit behoorlijk snel gaat.

lakkainstall-003

Eenmaal het installatieproces is doorlopen zal Lakka vragen om te herstarten (Reboot). Voor je dit aanklikt moet je wel je USB-stick verwijderen. Bij het herstarten zal Lakka nog een paar laatste wijzigingen doorvoeren en je installatie is klaar!

De volgende stap is : De eerste keer Lakka.

Reageer