Hoe installeer ik RetroArch? (Windows)

Nu is de grote stap aangebroken! We gaan (eindelijk) RetroArch installeren op onze Windows computer. Je zult straks merken dat er heel veel versies van RetroArch te downloaden zijn. De beste versie die je kunt kiezen is steeds de meest recente stabiele versie.

Maar vooraleer we starten is het aangeraden om eerst enkele mappen aan te maken. Je kunt dit doen zoals jij wil, maar ik gebruik zelf een map “games”. Daaronder maak ik enkele submappen aan : roms, screenshots, bios, saves en retroarch. Eigenlijk loop ik nu al een beetje vooruit op wat later zal komen. Dan zal wel duidelijk worden waarom precies we deze mappen nu al aanmaken.

retroarch-mappenstructuur

We zullen dus moeten starten op de downloadpagina van RetroArch. Ga op zoek naar de laatste stabiele versie. De afbeelding hieronder toont versie 1.7.3 . Ondertussen zijn er wel al recentere versies.  Het exe-bestand gaan we plaatsen in de map retroarch die we zonet hebben aangemaakt.

Windows-libretro-retroarch-download

 

Je merkt trouwens dat je twee versies kunt downloaden : x86 en x86_64. De laatste is een versie voor 64bit-versies van Windows.

Als je niet zeker bent als jouw systeem 32 of 64 bit is, dan kun je in Windows Verkenner kiezen voor (Deze) Computer, rechtsklikken en kiezen voor Eigenschappen.

Eenmaal het exe-bestand in de map retroarch staat kun je hierop dubbelklikken om RetroArch op te starten.

Ziezo! Meer was er niet aan, de eerste belangrijke stap is gezet. Binnenkort speel jij ook retrogames! Maar neem eerst even een kijkje naar “RetroArch voor het eerst starten“.

 

Reageer