Installeren van GameBoy Color

Het logische vervolg op de immers populaire GameBoy is de GameBoy Color. Ook dit is een 8-bit handheld, maar dit keer met een kleurenscherm. De GameBoy en de GameBoy Color zijn samen zo’n 118 miljoen keer verkocht! De GameBoy Color kon ook de oude games van zijn voorganger spelen.

Er zijn gigantisch veel topgames voor de GameBoy Color uitgekomen. Als je inspiratie zoekt : GamesRadar+, Complex, Gamer.nl ,…

De juiste map aanmaken

Wellicht heb je eerder al enkele systemen aan je RetroArch-installatie toegevoegd. De werkwijze is hier dus niet anders : eerst en vooral de juiste map toevoegen op de juiste plaats. Als je het stappenplan hebt gevolgd heb je wellicht reeds de juiste mappen staan. Ikzelf kies voor :

HOME/games/roms/gbc

Opmerking : in Linux wordt een onderscheid gemaakt tussen kleine en hoofdletters. Dus “Games” is niet hetzelfde als “games”

Als je roms hebt die ingepakt zijn in 7z, rar of zip-bestanden dan is het beter om deze eerst uit te pakken. Het kan gebeuren dat je dan plots met verschillende versies van één rom komt te zitten. Maar als je weet wat de bijhorende codes zijn op het einde van de benaming, dan zou je perfect moeten weten welke ROM je moet overhouden.

console-gameboycolor-mappen

De juiste core selecteren

De juiste core voor GameBoy Color is Gambatte.  Deze core doet zijn werk perfect. Eenmaal je RetroArch hebt opgestart, kies je in het Hoofdmenu voor de optie Load Core en kies je dus Gambatte.

console-gameboy-loadcore

Keer terug naar het hoofdmenu. Kies nu de optie Load Content > Select File. Navigeer nu naar de rom-map waar je Master System-roms zijn geïnstalleerd en kies een rom om te spelen.

Spelen maar!

Ziezo, je GameBoy Color-rom start en je kunt beginnen spelen. Heb je problemen of wil je bepaalde instellingen wijzigen, neem dan een kijkje bij de RetroArch FAQ. Met een druk op F1 kun je steeds je RetroArch-intstellingen bereiken.

console-gameboycolor-playing

Reageer