Installeren van Sega MegaDrive / Genesis

De Sega MegaDrive is met 40 miljoen verkochte stuks toch wel een succes te noemen. Vooral in Amerika was deze 16-bit spelconsole populair. In Amerika kreeg de console trouwens een andere naam : Sega Genesis. Beide namen worden dus ook vaak door elkaar gebruikt, maar het gaat over dezelfde console.

De MegaDrive werd in 1990 geïntroduceerd op de Europese markt. Dat is 2 jaar na de Japanse lancering. Hierdoor waren bij de Europese lancering al heel wat games beschikbaar. Vooral hun mascotte Sonic zorgde voor een heuse hype.

Voor de MegaDrive werden zeer veel games geproduceerd. De lijstjes met topgames zijn dan ook makkelijk te vinden : RetroSanctuary, Complex, GamesRadar+, …

sonic-megadrive-rom

De juiste map aanmaken

Wellicht heb je eerder al enkele systemen aan je RetroArch-installatie toegevoegd. De werkwijze is hier dus niet anders : eerst en vooral de juiste map toevoegen op de juiste plaats. Als je het stappenplan hebt gevolgd heb je wellicht reeds de juiste mappen staan. Ikzelf kies voor :

HOME/games/roms/megadrive

Opmerking : in Linux wordt een onderscheid gemaakt tussen kleine en hoofdletters. Dus “Games” is niet hetzelfde als “games”

Als je roms hebt die ingepakt zijn in 7z, rar of zip-bestanden dan is het beter om deze eerst uit te pakken. Het kan gebeuren dat je dan plots met verschillende versies van één rom komt te zitten. Maar als je weet wat de bijhorende codes zijn op het einde van de benaming, dan zou je perfect moeten weten welke ROM je moet overhouden.

console-megadrive-mappen

De juiste core selecteren

De beste core voor MegaDrive vind ik persoonlijk Genesis Plus GX. Deze core doet zijn werk perfect. Eenmaal je RetroArch hebt opgestart, kies je in het Hoofdmenu voor de optie Load Core en kies je dus Genesis Plus GX.

console-megadrive-loadcore

Keer terug naar het hoofdmenu. Kies nu de optie Load Content > Select File. Navigeer nu naar de rom-map waar je MegaDrive-roms zijn geïnstalleerd en kies een rom om te spelen.

Spelen maar!

Ziezo, je Megadrive- rom start en je kunt beginnen spelen. Heb je problemen of wil je bepaalde instellingen wijzigen, neem dan een kijkje bij de RetroArch FAQ. Met een druk op F1 kun je steeds je RetroArch-intstellingen bereiken.

console-megadrive-playing

Reageer