Lakka image schrijven (vanuit Windows)

Wie op z’n huidige computer Windows heeft en een image-bestand wil wegschrijven om Lakka te installeren, moet een iets andere weg volgen dan Linux-gebruikers. Windows -gebruikers hebben het programma Win32DiskImager nodig. Zorg er dus voor dat dieze software reeds op je computer staat.

win32diskimager-installation

Downloaden van Lakka

De download-pagina van Lakka neemt je echt bij je handje om het correcte bestand te downloaden. In ons geval draaien we op onze hoofdcomputer momenteel Windows. Gewoon op het Windows-logo drukken om naar de volgende stap te gaan :

lakka-install-001

In de volgende stap wordt ons gevraagd waarop we Lakka willen installeren. Wellicht zal dat een mini-PC zijn of de Raspberry Pi 3. Als je een oude PC of laptop gebruikt, kies je de optie PC.

lakka-install-002

De volgende stap vraagt ons welke versie we willen downloaden : 32-bits of 64bits. Als je een recente computer hebt, kies dan voor 64bits. Als je Lakka wil installeren op een oude PC of een oude laptop, kies dan voor 32bits. Let erop dat de 32bits versie ook werkt op computers met 64bit. Het omgekeerde is echter niet waar : de 64bit versie werkt niet op 32bits computers.

lakka-install-64bit

Plaats het bestand in je Downloads-map. Uitpakken kun je doen met 7-Zip.

Na het uitpakken kun je het gedownloade bestand dat eindigt op .img.gz gerust verwijderen.

Open nu Windows Verkenner (Windows-toets + E). Plug je USB-stick in je computer. Je zal zien dat er een driveletter bijkomt. Hierop gaan we dus Lakka installeren.

Start Win32DiskImager :

win32diskmanager2

Druk op het icoontje van het blauwe mapje en kies je image-bestand van Lakka. Bij Device kies je de juiste driveletter van onze USB-stick. Tot slot druk je op de knop Write. Na enkele minuten heb je een USB-stick die klaar is om Lakka te installeren.

Tijd voor de volgende stap : Lakka installeren.

Reageer