Raspberry Pi : de goedkoopste retrogame computer

Een Raspberry Pi 3 kopen is zowat de slimste beslissing die je kunt nemen als je aan de slag wil met retrogames. Een Raspberry Pi is zonder twijfel de goedkoopste oplossing.

Wat is een Raspberry Pi ?

Een RPi (want zo wordt-ie vaak afgekort) is een mini computer niet groter dan een pakje sigaretten. De oorspronkelijke bedoeling was om een computer te maken die voor iedereen betaalbaar was zodat ook heel arme scholen, landen,… de jeugd toegang konden geven tot de computerwereld.

raspberry-pi-africa

Maar ook in de Westerse wereld werd de RPi opgepikt voor allerhande projecten. De kracht van het computertje is voldoende om een besturingssysteem te draaien waarmee je alle kanten opkunt. De RPi wordt ingezet als mediacenter, als weerstation, voor domotica, om te leren prgrammeren,… Kortom : je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt wel een Raspberry Pi gebruiken.

Sinds de introductie in 2012 zijn er al een paar varianten uitgekomen. De laatste versie is de Raspberry Pi 3 Model B. Dit is dus het model dat we hier gaan gebruiken.

We gaan van de  RPi3 een volwaardige computer maken die games aankan tot en met de zesde generatie. In mensentaal betekent dat de Playstation 1, Nintendo 64 en GameBoy Advance. Uiteraard kunnen ook alle systemen van ervóór, zoals de NES, SNES, Atari 7800, Vectrex, GameBoy Color,… worden geïnstalleerd.

raspberry-pi-kopen

Het meest essentiële kopen

Het kopen van enkel een Raspberry Pi is meestal niet voldoende. Want aangezien een RPi geen harde schijf heeft, zullen we ook een SD-kaartje nodig hebben die de harde schijf vervangt. Ook een stroomadapter zal nodig zijn. Daarom een boodschappenlijstje van de meest essentiële zaken :

Wie een beetje handig is kan een stap verder gaan en zijn RPi inbouwen in een heuse retro arcadekast. Op internet zijn zelfs bouwpakketten hiervoor te koop.

raspberry-pi-arcadekast

Reageer