Retropie image schrijven (Mac)

Ondertussen heb je dus een geformatteerde micro sd-kaart. De volgende stap is het downloaden van het correcte image-bestand van RetroPie en dit bestand te “branden” op het kaartje. Het imagebestand kun je downloaden op de site van RetroPie. Zorg wel dat je de juiste versie kiest, er is namelijk een versie voor de Raspberry Pi Zero en 1, en een versie voor de Raspberry Pi 2 of 3.

Na het downloaden krijg je een ingepakt bestand : retropie-4.1-rpi2_rpi3.img.gz. Je ziet in de naam van het bestand ook de versie vermeld staan. Het zou dus kunnen dat jouw naam een hoger versienummer aanduidt, naargelang de versie die er op dat moment beschikbaar is.

Het downloaden van het image-bestand neemt meestal enkele minuten in beslag!

Na het downloaden is het tijd om het bestand uit te pakken. Dat doe je op een Mac makkelijk met het programma iZip.

Nu je bestand is uitgepakt kun je aan de slag met Apple Pi Baker.

apple-pi-baker-retropie-001

Wat wij hier gaan gebruiken is het onderdeel IMG Recipe. Druk op de toets met drie puntje en kies je img-bestand. Uiteraard zorg je er ook voor dat in het onderdeel Pi-Crust de juiste sd-kaart is geselecteerd.

Druk op de knop Resore Backup en je krijgt voor de zekerheid ook nog een waarschuwing dat alles eerst zal geformatteerd zal worden en dat alle aanwezige data verloren gaat. In ons geval dus geen probleem.

apple-pi-baker-retropie-002

Reageer