Welke software is er nodig voor Batocera?

Als je kiest voor Batocera op je PC of je RaspberryPi, dan zul je nog steeds een andere computer nodig hebben om alles voor te bereiden. Op die PC heb je dan ook enkele programma’s nodig zodat de installatie vlekkeloos verloopt.

NotePad++ (Windows)

Om code aan te passen kun je echt niet rond NotePad++. Het ingebouwde kladblok in Windows moet je zeker en vast vermijden. Het heeft de vervelende gewoonte om bij het opslaan soms rare karakters toe te voegen. Ikzelf heb al meerdere uurtjes verloren vooraleer ik hier achter kwam. Je hele installatie valt of staat met perfecte code. Dus NotePad++ is een no-brainer. Wel even opletten dat je de juiste versie kiest. Wellicht is dat 64-bit.

Linux- en Macgebruikers hoeven zich geen zorgen te maken, die hebben een goede teksteditor reeds ingebouwd in hun besturingssysteem.

Download 

 

7-Zip (Windows)

Bepaalde downloads komen in de vorm van een ingepakt (gezipt) bestand. 7-Zip is een no-brainer voor Windows-gebruikers. Deze kan zowat alle formaten aan.

Download 

 

Filezilla (Windows + Linux + Mac)

FileZilla is een programma waarmee je bestanden kunt overzetten van je hoofdcomputer naar je Lakka-installatie. Zoiets noemt men FTP (File Transfer Protocol). Onmisbaar dus. Sommige Windowsgebruikers hebben eerder een voorkeur voor WinSCP, het is maar wat jij verkiest, maar FileZilla is zeker evengoed.

Download 

 

PuTTY (Windows)

Soms is het nodig om vanaf je hoofdcomputer een verbinding te kunnen maken met de Lakka-computer en commando’s in te geven in een terminalvenster. Een SSH-sessie noemen ze zoiets. Linux en Mac-gebruikers hoeven hiervoor helemaal niks te installeren. Windows-gebruikers zullen dus PuTTY nodig hebben hiervoor.

Download 

 

Etcher (Windows + Linux + Mac)

Ideaal stukje software om je image-bestand te “branden” op een SD-kaart of usb-stick

Reageer